Van donker naar licht in 4 stappen

Voelt je huis ondanks de stralende zomerzon buiten toch donker aan? Er zijn verschillende trucs waarmee je je huis er ruimtelijker, lichter en frisser uit kan laten zien. We schreven in maart al eerder over hoe je meer licht in huis creëert, maar zetten in deze lichtste maand van het jaar nogmaals wat tips op rij. Want in deze zonnige maanden is het zonde om alleen buiten van het daglicht te kunnen genieten!

Hoogglans of gelakte meubels

Lichte meubelen met een laklaag reflecteren daglicht. Wanneer je deze meubelen tegenover het raam zet, zal het licht terugkaatsen door de hele woning. Pas wel op dat hoge meubels het licht niet blokkeren, doordat ze te dicht bij het raam staan.

Luxaflex® Rolgordijnen

Kleurkeuze in het interieur

We weten allemaal dat een donkere kleur het daglicht absorbeert; het haalt veel licht weg uit de ruimte. De kleur geel daarentegen versterkt het daglicht juist. Dus wanneer je een witgelakte tafel met verse gele bloemen in het verlengde van het raam zet, haal je echt het zonnetje in huis. Ook witte en pastelkleurige tinten zoals lichtgroen zorgen voor een frisse, luchtige look.

Verticale Jaloezieën

Spiegeltje, spiegeltje

Net als hoogglans of gelakte meubelen, reflecteren spiegels binnenkomend daglicht en maken ze een woning ruimtelijker. Dit geldt ook voor mooie grote fotolijsten aan de wand en voor zilveren items. Rvs-materialen reflecteren daarnaast zonlicht en zorgen ervoor dat ruimtes optisch groter ogen; perfect voor een lichte, open keuken!

Silhouette® Shades

Raambekleding

Bij behoefte aan privacy biedt raambekleding vaak een oplossing. Maar tegelijkertijd wil je vast en zeker ook de lichtinval in bijvoorbeeld je woonkamer behouden en naar buiten kunnen kijken. Kies dan voor een Top-Down / Bottom-Up-variant van bijvoorbeeld Duette® Shades. Hiermee kun je zowel de bovenkant als de onderkant zo laag of hoog zetten als je wilt, en precies de hoeveelheid licht en privacy vinden die bij jou past. Ondertussen behoud je de mogelijkheid om boven en onderlangs naar buiten te kijken. Wil je meer privacy? Kies dan voor lichte en transparante raambekleding wat zorgt voor veel licht in huis, zonder dat iemand naar binnen kan kijken.

Plissé Shades

Houd onze blog dus in de gaten en volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor #licht in juni!

 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden