De mooiste nachtkastjes voor de slaapkamer

  • Nieuws

Op zoek naar een nieuw nachtkastje voor naast jouw bed? Bewonder de mooiste exemplaren in onze blog.

In een slaapkamer mogen enkele elementen niet ontbreken: een comfortabel bed, de juiste raambekleding, een rustgevende kleur op de muur én een mooi nachtkastje. Een tafeltje of plank naast je bed maakt de kamer af en is praktisch. Zet er een lampje op, leg je favoriete boek neer en klaar is Kees. Tegenwoordig is het aanbod van stijlvolle nachtkastjes zo groot, dat er altijd iets voor jouw interieur bij zit. Of ga je liever zelf creatief aan de slag? Laat je door deze blog inspireren!

In harmonie met de natuur

Richt je de slaapkamer het liefste in met natuurlijke kleuren en materialen? Dan past een houten nachtkastjes daar perfect bij. Je kunt natuurlijk voor een kant-en-klaar exemplaar kiezen, maar nog leuker is om met houten kistjes aan de slag te gaan. Stapel er een paar op elkaar en je hebt meteen voldoende opbergruimte. Heb je iets minder oppervlak nodig? Dan is een boomstam een leuk alternatief. Maak het botanische gevoel compleet met rieten manden, een wollen plaid op het bed en rolgordijnen uit onze Reflection-collectie. Zo ben je helemaal in harmonie met de natuur!

Straal luxe uit

Zijn rijke stoffen en materialen in de slaapkamer meer jouw stijl? Kies dan voor nachtkastjes met koper of messing naast het bed, zoals de designexemplaren op Made.com. Bijzettafeltjes met een marmeren blad (bijvoorbeeld van Dutchbone) stralen ook pure elegantie uit. Met een geurige kaars en een luxe fles bodylotion is het plaatje compleet! Op het bed leg je een warm plaid en rijkversierde kussens, zoals de exotische exemplaren van Palais.

Ook je keuze is raambekleding is belangrijk voor de sfeer. De elegante Duette® Shades zijn niet alleen stijlvol, maar ook zeer geschikt voor de slaapkamer vanwege de isolerende werking. Voor het ultieme gemak bedien je de Duette® Shades met PowerView® Motorisation; met één swipe in de app of een klik op de afstandsbediening gaat de raambekleding omlaag. Pure luxe!

Vintage vondst

Accessoires voor de slaapkamer hoeven natuurlijk niet gloednieuw te zijn. Soms is het leuker om een vintage vondst om te toveren tot nieuw interieuritem. Zo kan een oud lockerkastje of een retro koffer heel goed dienen als nachtkastje. In de plaatselijke kringloopwinkel of op de rommelmarkt kom je vaak dit soort pareltjes tegen. Of wat dacht je van een eetkamerstoel die je niet meer gebruikt? Een likje verf (tip: Spiced Honey is dé trendkleur van 2019) en hij is weer als nieuw!

Krijg je nu zin om je slaapkamer een makeover te geven? Lees dan ook onze blogs over de nieuwste trendkleuren, de mooiste wanddecoraties en duurzame interieurtips.