De beste kleur gordijnen bij een witte muur

  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Een interieur met witte muren heeft een frisse uitstraling en laat de ruimte groter lijken. Maar welke kleur gordijnen past daar het beste bij? Bekijk hier handige tips waar je zeker mee vooruit kunt!

Een interieur met witte muren heeft een frisse uitstraling en laat de ruimte groter doen overkomen. Wij houden ervan! Zijn de muren in jouw huis crisp white en zoek je daar passende raambekleding bij? Gordijnen in het wit, met een print of juist in alle kleuren van de regenboog: in deze blog laten we je zien welke kleur gordijnen passen bij een witte muur.

Heb je geen witte, maar gekleurde muren in huis? Bekijk dan onze andere blog met handige tips.

Basistips voor ieder wit interieur

In een interieur met een clean basis past eigenlijk heel veel; vrijwel iedere kleur gordijnen is geschikt bij een witte muur. Houd er wel rekening mee dat de kleur ook moet passen bij de kleur van grote oppervlaktes in de ruimte, zoals de vloer en groot meubilair. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken welke uitstraling jij je interieur wilt geven. Bij elke stijl past een andere stof, zoals een grove structuur bij een landelijke stijl, een verduisterende stof in de slaapkamer of juist een transparante variant in een Scandinavisch interieur.

Luxaflex® gordijnen | LPN 9917 en Luxaflex® vouwgordijnen | LPN 8987

Back To basic

Ben jij fan van een Scandinavisch of juist klassiek interieur? Kijk dan eens naar de basiskleuren. Zo passen witte en zwarte gordijnen perfect bij deze stijlen. Kies bijvoorbeeld voor transparante, witte gordijnen in combinatie met details in grijs- en bruintinten, zoals een grijze bank en zwarte stoelen. Creëer meer diepte in je interieur met een crème schapenvacht op de vloer. Bij het combineren van een witte muur met witte meubels en accessoires creëer je een extra laag in huis, doordat je verschillende texturen gebruikt.

Combineer licht met donker

Hou je ervan om te spelen met kleur en wil je een kleurencontrast aanbrengen? Zorg er dan voor dat de gordijnen een tint donkerder of lichter zijn dan grote oppervlakten en meubels, zoals de vloer en de bank. Donkere raamdecoratie zorgt voor een mooi contrast bij een witte wand. Maak een statement en kies bijvoorbeeld voor bruine, marineblauwe of donkergroene gordijnen.

Luxaflex® gordijnen | LPN 9952 en Luxaflex® vouwgordijnen | LPN 9947 Luxaflex® gordijnen | LPN 9952 en Luxaflex® vouwgordijnen | LPN 9947

Kies voor kleurrijk

Omdat de muren al wit en dus neutraal van kleur zijn, kun je de felste kleuren kiezen zodat je raampartij een echte eyecatcher wordt. Ga voor kleurrijke, koraalrode gordijnen of juist gordijnen in een gestreepte print om je interieur tot leven te brengen. Staan er al meubels met een (felle) kleur in je huis? Overweeg dan goed welke kleur gordijnen je kiest, zodat ze niet vloeken met de andere kleuren of je huis te druk oogt.

Combineer met vouwgordijnen of Duette® shades

Wist je dat je ook heel goed meerdere soorten raambekleding kunt combineren? Kies bijvoorbeeld voor gordijnen met bijpassende vouwgordijnen. De combinatie van twee soorten raambekleding zorgt namelijk voor een harmonieus en elegant geheel in het interieur. Aanrader: gordijnen en Duette® shades vormen een erg mooie combinatie! Wil je je huis tegelijkertijd slim inrichten, kies dan voor ons bedieningssysteem PowerView® automation, waarmee je je gordijnen kunt bedienen met een app, remote of zelfs je stem. Handig!

Digitale brochure: download hem gratis

In deze digitale brochure ontdek je wat de collecties gordijnen en vouwgordijnen te bieden hebben.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.