Binnenkijken bij Monique van der Reijden

Door Monique van der Reijden – trendwatcher & journalist

Naar aanleiding van de serie Binnenkijken bij Stylisten is mijn huis gefotografeerd voor Eigen Huis & Interieur, Feeling Wonen en Gaël Maison en geef ik in dit trendblog voor één keer een kijkje in mijn eigen huis. Dagelijks ben ik bezig met het maken van redactionele artikelen en fotoproducties voor vooraanstaande tijdschriften, websites en topmerken met design dat inhaakt op de laatste trends. Maar het maken van een ‘binnenkijker’ in mijn eigen huis, dat was toch andere koek. Plotseling zijn de interieurbeelden persoonlijk en dat maakt het spannend. De raamdecoratie van Luxaflex® is in de dagelijkse praktijk een ware zegen om het vele zonlicht te filteren en de sfeer in de zitkamer te verhogen.

Foto: Plissé Shades en Horizontale Jaloezieën uit de Pure Sense collectie van Luxaflex, ph. Kaatje Verschoren www.trendcompass.nl

BEHIND THE SCENES

Het inmeten en ophangen van raamdecoratie is een vak apart. Bij de installatie van de horizontale aluminium jaloezieën uit de nieuwe Pure Sense collectie draaide het om vakmanschap en precisie. Mijn advies is dan ook om altijd met een officiële Luxaflex® dealer te werken. Dan ben je verzekerd van goed en eerlijk advies, snelle levering en professionele montage en uitleg over de juiste bediening. Ik ben heel blij met bijvoorbeeld de SmartCord® bediening van mijn Plissé Shades. Je hebt hierdoor geen overdadige bedrading als je de Shades helemaal optrekt. De bediening gaat snel en soepel.

OP MIJN WISHLIST

Voor mijn interieur houd ik een ‘wishlist’ bij die ik als een checklist afgewerkt heb bij de inrichting van mijn huis (even voor de duidelijkheid: nadat ik heel lang gespaard heb J). Van één van mijn favoriete ontwerpers Faye Toogood heb ik nu twee designs: de beroemde Roly Poly stoel voor Driade (dit is een stoel voor buiten, maar ik heb hem ook binnen staan) en het Doodles kleed voor cc-tapis. Dit kleed brengt alle objecten in mijn zitkamer samen en werkt als een kunstobject in de ruimte. Van Bregje Sliepenbeek heb ik het kunstwerk Chain Tapestry nr. 5 vrij in de ruimte gehangen. Ik ben groot fan van het werk van Bregje want het verrijkt elk interieur ongeacht de woonstijl, het staat overal mooi en is als een sieraad voor de ruimte.

Foto: Stoel Roly Poly van Faye Toogood voor cc tapis, vloerkleed Doodles van Faye Toogood voor cc tapis, en kunstwerkChain Tapestry van Bregje Sliepenbeek

KEUKENPRINSES

Geen keukenprinses, maar wel een droomkeuken! We koken elke dag vers en gezond met groenten als hoofdgerecht, maar urenlang bakken en kokkerellen, dat is niet mijn dagelijkse hobby. Stylen en decoreren wel, dus het tafeldekken is voor mij een feestje.

Voor deze binnenkijker wilde ik de nieuwe trendkleur blauw toevoegen aan mijn monochrome zwarte keuken. De nieuwe blauwtint uit de Pure Sense collectie van Luxaflex® is heel subtiel en mat. De bediening is met de hand en zonder koord, waardoor deze raamdecoratie extra mooi en strak is.

Foto: Houten Jaloezieën van Luxaflex®, ph. Kaatje Verschoren

BOETIEKHOTEL

In de slaapkamer heb ik een boetiekhotelsfeer gecreëerd door te spelen met warme en naturellen verfkleuren Paris Rooftop en Leather IV van Paint & Paper Library.

Foto: beddengoed en handdoekenset van Suite 702 en horizontale jaloezieën van Luxaflex

De zandkleur loopt door óp het plafond, wat ik een echte aanrader vind voor meer sfeerbeleving. Voor de ramen heb ik twee kleuren houten jaloezieën van Luxaflex® gekozen. Er ontstaat een mooi vlakkenspel door de combinatie van de licht naturellen jaloezie met duidelijk zichtbare en voelbare houtnerfstructuur voor de openslaande deuren, en de kleinere jaloezieën op links en rechts voor de ramen in een zwarte houtkleur. Het kamerbrede tapijt uit de Parade Touch collectie van Desso Tarkett is extra zacht en dus fijn voor yoga. Het unikleurige beddengoed van Suite702 en de sierkussens van Memòri maken de styling compleet.

Foto: houten jaloezieën van Luxaflex, ph. Kaatje Verschoren

STYLINGTIP

De trendkleuren zand en cognac van mijn twee dekbedovertrekken van Suite702 zijn precies dezelfde kleuren die ook in hun badtextielcollectie met bijpassende badjas terugkomen. Zo kun je mixen en matchen en waan je je al snel in een luxe hotelsuite. De filtering van het daglicht met de houten jaloezieën is dagelijks heel praktisch en vooral als decor heel sfeervol. Groot voordeel is dat je geen inkijk hebt, maar wel naar buiten kunt kijken. 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden