5x: de handigste raamdecoratie voor dakramen

Ben je op zoek naar mooie en praktische raamdecoratie voor een dakraam? Goed nieuws: er zijn allerlei opties! Denk aan een strak rolgordijn, een praktische rolhor of klassieke horizontale jaloezieën. Wat je ook kiest, de raamdecoratie wordt altijd op maat gemaakt zodat deze perfect aansluit op het dakraam. Kies hieronder het product dat het beste bij jouw woonstijl past!

1)  Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en passen in vrijwel ieder interieur. Het is dan ook een van de meest gekozen opties voor dakramen. Voor de slaapkamer is een rolgordijn met verduisterende stof ideaal. Een keuze maken uit alle kleuren en patronen wordt nog lastig. Wat dacht je van appeltjesgroen om de kinderkamer mee op te vrolijken? Of een stijlvolle beigetint in de slaapkamer?

Dakraamrolgordijnen van Luxaflex®

2) Duette® Shades

Met Duette® Shades haal je niet alleen mooi design in huis, maar ook functionele raamdecoratie die isolerend en warmtewerend werkt. Deze eigenschappen zijn te danken aan de honingraatstructuur van Duette® Shades. De raamdecoratie werkt zelfs geluiddempend! Duette® Shades zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes, van de woonkamer tot de badkamer. De stof is in drie transparanties beschikbaar en uiteraard kun je kiezen uit talloze kleuren en patronen.

Duette® Shades

3) Plissé Shades

In tegenstelling tot Duette® Shades hebben Plissé Shades een enkele plooi. Hierdoor kan de raamdecoratie opgevouwen worden tot een klein pakket. Dit ziet er extra strak uit. De collectie bestaat uit een breed palet van kleuren en designs. Met een effen kleur creëer je een mooie basis, terwijl een bloemenpatroon of etnisch motief de eyecatcher in huis vormt. Waar kies jij voor?

Tip: lees in deze blog alles over de verschillen tussen Plissé Shades en Duette® Shades.

Plissé Shades (beeld 1 en 2), Combi Plissé / Duette® Shade (beeld 3) v.l.n.r.

4) Rolhor (Super Nova)

Wil je op warme dagen ongestoord genieten van frisse lucht? Dan is het handig om een rolhor te plaatsen voor het dakraam. De Rolhor Super Nova is een complete, elegante hor. De bediening gaat soepel en de hor heeft strakke profielen en een strak gaas. Daardoor kun je het raam gerust openzetten en de kamer luchten, terwijl het horrengaas insecten- en pollenwerend werkt.

Rolhorren

5) Aluminium Horizontale Jaloezieën

Deze designklassieker kennen we natuurlijk allemaal! Het grote voordeel van dit type raamdecoratie is de flexibele lichtregeling. Door de lamellen te tuimelen, kun je het daglicht meer of minder filteren. Horizontale jaloezieën vind je tegenwoordig in talloze kleuren en dessins, waardoor ze in ieder interieur passen. Denk aan stijlvolle zwarte jaloezieën voor de badkamer of een pasteltint voor de woonkamer. Ook niet onbelangrijk: onze jaloezieën zijn gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium met Cradle to Cradle-certificering.

Dakraamjaloezieën

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden