5 DIY-tips met oude spullen voor een vrolijk Pasen

Een paastak siert de huiskamer en tijdens het feestelijke paasontbijt uiteraard met boterlammetje, paasstol en vrolijk versierde eitjes, rennen kinderen opgewonden door de tuin op zoek naar chocolade-eitjes. Voor (groot)ouders van jonge kinderen, zijn er weinig vrolijkere feestdagen dan Pasen!

Of je nu kinderen hebt of niet: om jouw woonkamer en ontbijttafel er dit jaar paasbest uit te laten zien, heeft Luxaflex® vijf leuke en goedkope DIY-ideeën uitgezocht die je kunt maken met spullen die je al in huis hebt. Een ideaal moment om een oud tafellaken -dat je toch al wilde weggooien – om te toveren tot een feestelijk tafelkleed of om de eierschalen die normaal gesproken in de prullenbak verdwijnen een tweede leven te geven. Want april is natuurlijk ook de maand van de lenteschoonmaak. Dus voordat je dingen weggooit; bedenk vooral twee keer of je het kan hergebruiken deze Pasen. Een duurzame manier van werken die Luxaflex® ook op het productieproces toepast door veel gerecycled materiaal te gebruiken.

Beeld rechts via Pinterest

Van oud laken tot feestelijk paaskleed

Tijdens de grote lenteschoonmaak komen altijd wel wat oude tafel- en hoeslakens tevoorschijn die hun beste tijd hebben gehad. Een leuke manier om ze nog eenmaal te gebruiken is door uit een schoonmaaksponsje een stempel te knippen in konijn- of eivorm en hiermee het laken met vrolijke paasfiguren te bestempelen. Leuk voor de ontbijttafel!

Eitje

Met Pasen kun je niet alleen eieren verven ter decoratie, ook kun je er leuke kleine vaasjes van maken. Haal wat eieren uit de ijskast en tik voorzichtig het kopje van het eitje af. Giet al het ei in een kommetje – lekker voor scrambled eggs later! – en spoel de eierschaal voorzichtig schoon. Vul de eierschalen met wat water, zet ze in mooie eierdopjes zodat ze goed blijven staan, doe er voorzichtig wat bloemen in en heb je hebt in een handomdraai zelfgemaakte vaasjes; een eitje!

Budgetvazen

Niks staat vrolijker in huis dan verse bloemen. In plaats van een grote vaas op tafel, is het ook leuk om door het hele huis wat kleine vaasjes met bloemen te zetten. Vaasjes maak je gemakkelijk van oude glazen potten jam of blikken gepelde tomaat. Verwijder alle etiketten, geef ze een likje verf, teken er eventueel een konijnengezichtje op, zet er een paar vrolijke narcissen in en je hebt in een handomdraai je eigen paasvaas.

Beeld midden: via Pinterest, rechts: Duette® Shades

Eieren zoeken

Denk je aan Pasen, dan denk je aan paaseieren. Voor de kleintjes is het zoeken van de verstopte eieren altijd een hoogtepunt. Een extra mooi en zelfgemaakt mandje om het in op te bergen, maakt deze ervaring nog leuker. Naai van oude kleding of lakens een tasje inclusief paashaasoren, of laat ze zelf het klassieke paasmandje vlechten van repen oud papier. Succes gegarandeerd!

Raamtekening

Een laatste manier waarop je je woonkamer en keuken ‘paasklaar’ kan maken, is door de ramen te versieren. Naast vrolijke raambekleding, zijn raamtekeningen een leuke en makkelijke manier om ruimtes te versieren. Teken met een krijtstift een paashaas, eieren, kuikentjes of trek een van de speciale paassjablonen over en je ramen zien er meteen feestelijk uit! Het enige wat je nodig hebt is een stift en een vaste hand.

Links: Duette® Shades, rechts: afbeelding van raamtekening.nl

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie over het #lenteschoonmaak in april? Houd onze blog in de gaten en volg ons op social media!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden