Trend: Space Lounge

  • Trends

De nieuwe LightLine® Rolgordijnen van Luxaflex® zijn gesignaleerd in de nieuwste designtrend Space Lounge voor Eigen Huis & Interieur.

Space Lounge

Deze trend is geïnspireerd op een futuristische lifestyle met een focus op het ‘nieuwe wit’ in het interieur. Door wittinten te mixen met pastel-grijstinten, zilverglanzende metallic en iriserende accenten in roze en lichtblauw ontstaat een intergalactische sfeer. In dit ‘Huis van de Toekomst’ is een mooi contrast te zien tussen ronde, organische vormen en strakke lijnen.

Foto: publicatie EH&I Oktober Woonmaand 2022 Foto: publicatie EH&I Oktober Woonmaand 2022

Meer licht & ruimte

Met meer afgeronde vormen en textiele bekleding in meubels verzacht het interieur. Tegelijkertijd worden strakke lijnen door de ruimte getrokken voor een architectonische look. Als raamdecoratie passen de LightLine® Rolgordijnen perfect bij deze Space Lounge trend met hun lichtdoorlatende karakter, horizontale belijning en slimme bediening. Belangrijk zijn de accenten in het trendkleurenpalet voor 2023 in blauw, lila, fuchsia en roze.

Foto Luxaflex LightLine® Rolgordijnen Foto Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Kijken en voelen

Op het eerste gezicht heeft dit interieur een rustgevende uitstraling met weinig fel kleurgebruik. Van dichtbij ontdek je echter allerlei bijzondere structuren en optieken zoals een zachte wollen boucléstof op de Artifort fauteuil, de voelbare marmerlook structuur van de Marmoleumvloer en de semi-transparante stofoptiek van het Luxaflex LightLine® rolgordijn. Deze structuren en nuances in dessins verrijken subtiel de sfeer en het comfort zonder afbreuk te doen aan de minimalistische stijl.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen LL0003

From the future

We zien opvallend veel nieuwe zilverkleurige elementen in deze intergalactische woonsfeer. Lichte grijstonen worden gemixt met roze, blauw en paarstonen. De eyecatcher in dit interieur is het Wall & Deco behang naar een ontwerp van Draga & Aurel. Als raamdecoratie werd het Luxaflex LightLine® rolgordijn in de kleur LL0003 geselecteerd door de redactie van EH&I. Dit rolgordijn sluit met het gemêleerde doek en tijdloze karakter goed aan bij de Space Lounge trend.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Meer modekleuren in huis

Trends op mode en designgebied lopen steeds meer parallel aan elkaar. Laat je voor de trend Space Lounge eens inspireren door de fall/winter 2022 modecollectie van Stella McCartney. Op de catwalk worden de tijdloze naturelkleuren gemixt met hippe accenten in bladgroen, zeeblauw, iriserend roze en bordeaux. De hippe loper van HKliving in dit trendbeeld is geïnspireerd op het werk van Virgil Abloh met neongreen als kleuraccent.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen LL 0116 en Vloer Marmoleum van Forbo-flooring.nl Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen LL 0116 en Vloer Marmoleum van Forbo-flooring.nl

In de hemel

Hemelse blauwtinten veroveren het interieur en hebben dezelfde hemelse werking in het interieur als buiten. Pas in een lichte en ruimtelijke kamer het LightLine® rolgordijn kleurnummer LL0116 toe, want zo lijkt het binnen net alsof je naar een heldere lucht op een zomerse dag kijkt. Wit- en grijstinten in wand- en vloerdecoratie zijn tijdloze basiselementen die dit seizoen een update nodig hebben in ‘50 shades of blue’.

Met dank aan:

Trend Space Lounge Feeling Wonen, Gael Maison & Eigen Huis en Interieur
Art direction & styling: Monique van der Reijden
Fotografie: Kaatje Verschoren