Rust in je interieur? Volg de woontrend New Rituals

Wil jij graag rust in je interieur creëren? Trendwatcher Monique Van Der Reijden geeft stylingtips volgens de laatste woontrend New Rituals

Rust in je interieur? Volg de woontrend New Rituals

Er waait een nieuw elan door de wereld van wonen en interieurdesign; een sterke wind die alles wegvaagt wat met kleur, drukke prints en het mixen van stijlen in je interieur te maken heeft. De woontrend ‘New Rituals’ presenteert een nieuw verstild interieur en een spirituele plek om op adem te komen. Geen felle kleuren meer, maar een mix van aardse tinten en natuurlijke materialen met tijd en stilte als nieuwe luxe voor een rustgevend interieur. Zo doet de sfeer denken aan een weelderig klooster met sculpturale, handgemaakte objecten. De raamdecoratie maakt het felle zonlicht diffuus en mysterieus voor een meditatieve sfeer.

Imperfect

Een afgebladerde muur, handgemaakt keramiek, een oude schragen tafel met houten banken: de schoonheid van imperfectie wordt herontdekt. De Japanse esthetiek van Wabi-Sabi leert ons alles over eenvoud en het natuurlijke verouderingsproces. Daarin kun je de rust vinden die je nodig hebt om de dagelijkse hoeveelheid stress te kunnen vergeten in een rustgevend interieur.

Interieuradvies

Curator en creatief genie Oliver Gustav laat zien hoe je deze trend kunt vertalen naar een compleet rustgevend interieur. Zo ogen zijn interieurs minimalistisch, ambachtelijk en attent. Hij creëert ruimtes die een stille, dramatische sfeer uitstralen, welke contrasteren met de moderne toevoegingen. Alles in zijn galerie is exclusief design, handgemaakt en met een ingetogen luxe uitstraling. Door bruin en grijs met elkaar te combineren, zorg je voor een stijlvol contrast, maar blijft de uitstraling zacht en natuurlijk.

Modern graag!

In dit interieur zie je hoe je met Silhouette® Shades van Luxaflex® aan het natuurlijke interieur een grafisch element (streepjes ‘grid’) toevoegt en zo de sfeer moderner maakt. Doordat de Silhouette® Shades semi-transparant zijn, kan je nog steeds naar buiten kijken, terwijl het felle zonlicht wordt geweerd. Dit werkt verkoelend in de zomer en isoleert in de winter. Wil je dit graag nog een tikkie modischer maken? Voeg dan de kleur bruin toe voor meer stijl.

In drie stappen je huis Wabi-Chic

Zin in een snelle update van je interieur, geïnspireerd op de laatste trend Nieuwe Rituelen? Volg dan deze drie stappen:

  • Verf je muren met een extra matte verf die de look van een kalkstenen muur nabootst en schilder de lambrisering met een ‘imperfecte’ rand.
  • Verzamel oude potten, gevlochten manden en eco-textiel, zoals grove linnen lakens en grof gebreide plaids met franjes.
  • Vermijd alles met een felle kleur of wilde print.

Japans

De raampartijen in dit interieur voelen een beetje Japans aan. Mooi strak, maar toch ook natuurlijk doordat de Duetteâ Shades een warme, maar papierachtige look hebben. Het zwarte profiel van de pui versterkt deze Oosterse sfeer. Wist je dat in de Oosterse traditie elk object een symbolische betekenis heeft? Daarom is het belangrijk om rommelige accessoires achterwege te laten en zo rust te creëren in huis.

Hout herontdekt

Je kunt tegenwoordig eigenlijk niet meer om hout heen. Zo is het geen probleem meer om verschillende houtsoorten in één interieur toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan fineer op de muur of verwerkt in kamerhoge kastenwanden. De houten jaloezieën van Luxaflex® zijn fijne klassiekers die een sterk, stoer en tijdloos decor vormen voor een rustgevende woonsfeer.

Het ‘Nieuwe Rituelen interieur’ oogt misschien eenvoudig en een beetje leeg, maar over elk detail is nagedacht. Daarom is de ruis, zoals stekkers, stopcontacten en lichtaansluitingen, subtiel weggewerkt en niet zichtbaar dankzij high tech oplossingen.