Reis naar het Noorderlicht: een fotoverslag

Heb jij het magische Noorderlicht weleens gezien? Vincent, de winnaar van onze Beauty of Light-fotowedstrijd, ging dit natuurspektakel met eigen ogen bewonderen. Lees het verslag van zijn onvergetelijke reis en geniet van de prachtige foto's!

Reis naar het Noorderlicht: een fotoverslag

Vorig jaar organiseerden wij een bijzondere fotografiewedstrijd, om de magie en schoonheid van het licht te vieren. We riepen iedereen op om licht – thuis of buiten – op een unieke manier vast te leggen. Licht speelt tenslotte een grote rol in ons leven. Het maakt je ’s ochtends wakker, vrolijkt je op en geeft je energie. Maar lichtinval kan ook prachtige effecten creëren en de sfeer op een bepaalde plek bepalen.

Natuurliefhebber Vincent Fennis was de gelukkige winnaar van de hoofdprijs: een reis naar het mooiste licht ter wereld, het Noorderlicht! Hieronder lees je het verslag van de unieke reis naar Lapland die hij in februari samen met zijn zus maakte.

Nog net voordat het coronavirus uitbrak, kreeg ik de mogelijkheid om samen met mijn zusje een week lang in Fins Lapland te vertoeven. Een reis die ik gewonnen had met een fotowedstrijd van Luxaflex Nederland. Als landschapsfotograaf kon ik mijn geluk natuurlijk niet op aangezien Lapland, voornamelijk in de winter, een heel bijzonder landschap en unieke condities laat zien. Van ladingen sneeuw en mooie zonsondergangen tot aan het dansende Noorderlicht tijdens ijskoude en heldere nachten van -25 graden Celsius. Dit was een van die reizen waar je achteraf nog vaak aan terugdenkt en waarvan je bepaalde momenten nog probeert te herbeleven.

Tijdens de reis ondernamen we allerlei activiteiten zoals een sneeuwschoenwandeling, een huskytocht en een sneeuwscootersafari. Als ik moet omschrijven wat we allemaal gedaan hebben, ben ik voorlopig nog niet klaar. Een paar ervaringen die er echt tussenuit springen, zijn voornamelijk de lange sneeuwschoenwandelingen die ik samen met mijn zusje heb gedaan in de prachtige natuur. In een landschap dat je je eigenlijk moeilijk voor kunt stellen als je het niet met je eigen ogen hebt gezien.

Een andere bijzondere activiteit was de sneeuwscootersafari. Normaal gesproken zouden we op pad gaan met een groep, alleen waren wij de enige aanmelding voor de dag. Dat maakt het natuurlijk vele malen specialer omdat het dan echt een privétour is en we een stukje harder konden rijden dan normaal. Echt prachtig om op locaties te komen waar je normaal gesproken zonder sneeuwscooter niet zou kunnen komen.

Samenvattend: een prachtige en indrukwekkende reis waar ik nog vaak aan terug zal denken en een land dat ik misschien in de toekomst nog wel een keer wil bezoeken.