Recycling: tips voor duurzame interieur items

Probeer je een stukje duurzamer te leven? Misschien eet je al heel bewust of rijd je elektrisch, maar ook in je interieur kun je verschil maken. Denk aan producten gemaakt van plastic afval of hergebruikte oude meubels.

Recycling: tips voor duurzame interieur items

Probeer je een stukje duurzamer te leven? Wij geven je duurzame interieur tips! Misschien eet je al heel bewust of rijd je elektrisch, maar ook in je interieur kun je verschil maken. Denk aan producten gemaakt van plastic afval of hergebruikte oude meubels. Hieronder vind je een greep uit het aanbod van gerecyclede items voor jouw interieur!

Gerecyclede raambekleding

Zowel onze horizontale als verticale jaloezieën zijn een duurzame optie voor in huis. De lamellen zijn namelijk gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium. Daarnaast wordt in het productieproces energie bespaard, waardoor er 95 procent minder CO2-uitstoot is. Jaloezieën passen bovendien bij vrijwel iedere woonstijl!

Passen rolgordijnen beter in jouw interieur? Vorig jaar lanceerden wij Sea-Tex™, ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Hiermee worden duurzame GreenScreen Sea-Tex™ rolgordijnen geproduceerd. Steeds meer designmerken verwerken de grote hoeveelheden plastic die langs de kust worden gevonden in hun producten en dit juichen wij alleen maar toe!

Omgebouwde visserslampen

Een prachtig initiatief: Karabai steekt visserslampen uit Tanzania in een nieuw jasje. Het bedrijf, opgericht door drie studenten van de TU Delft, bouwt iedere lamp met de hand om tot elektrische designlamp. Elke lamp is uniek, want bij het renoveren van de lampen blijven zoveel mogelijk originele elementen behouden. De verborgen schoonheid van subtiele deuken en verfresten geven de lamp karakter en maken het onstuimige leven van de Tanzaniaanse nachtvisser zichtbaar. Een deel van de opbrengst van de designlampen gaat direct terug naar de vissers, zodat zij een veiliger alternatief op de gevaarlijke kerosinelampen kunnen aanschaffen.

Accessoires met een verhaal

Steeds meer bedrijven blazen oude materialen nieuw leven in en dragen met dit soort producten bij aan een duurzamer interieur. Verschillende interieurmerken maken meubels van gerecyclede stoffen. De HAY Nobody stoel is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede plastic flessen en het merk Vitra staat bekend om zijn focus op duurzaamheid. Vitra is zelfs een Circle shop gestart, waarin onder andere showroomproducten worden hersteld, gerestaureerd en gereinigd voordat deze weer op de markt te komen.

Ook bijzonder: het designmerk Koda maakt unieke accessoires van stoffen die anders worden weggegooid. Alle producten zijn ontworpen door Nederlandse ontwerpers en gemaakt in Nederlandse ateliers. De Plissé tas, een handige shopper in verschillende kleuren, wordt gemaakt van reststoffen die overblijven na het produceren van Plissé Shades. We zijn blij dat onze stoffen deze tweede kans krijgen!