Plissé of Duette gordijnen | Welke collectie past bij jouw woonstijl?

Wij krijgen regelmatig vragen over de verschillen tussen Plissé Shades en Duette Shades. In deze handige blog lees je welke collectie het meest geschikt is voor jouw interieur.

Plissé of Duette gordijnen | Welke collectie past bij jouw woonstijl?

Soms kan het lastig zijn om de mooiste en passende raambekleding bij jouw woonstijl te kiezen. Het is dan ook niet gek dat je je afvraagt wat precies het verschil is tussen sommige collecties raambekleding, omdat ze veel op elkaar lijken. In deze blog helpen we je een handje door je alles te vertellen over Plissé en Duette gordijnen collecties die veel overeenkomsten, maar ook verschillen tonen: Plissé Shades en Duette® Shades!

Plissé Shades: luchtig en kleurrijk

Voor de liefhebbers van een speelse, frisse en creatieve look zijn de veelzijdige Plissé Shades the perfect match. Plissé Shades hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen (zie onderstaande afbeeldingen). Dit geeft de raambekleding een speelse touch. Dankzij hun transparantie zijn Plissé Shades perfect als luchtige raambekleding, maar minder geschikt om een kamer mee te verduisteren. Ze zijn dus ideaal voor ruimtes als de woonkamer, eetkamer of keuken.

Tip: Ideaal voor in de keuken: kies je Plissé Shades met DustBlock® coating, die vocht en vuil afstoot en ervoor zorgt dat de stof langer mooi blijft!

De recent vernieuwde collectie is in zowel moderne als klassieke varianten verkrijgbaar. Voor liefhebbers van opvallende raambekleding zijn er ook Plissé Shades met kleurrijke dessins verkrijgbaar. Perfect om je woonruimte wat meer kleur en karakter mee te geven. Benieuwd naar hoe je stijlvolle prints in huis kunt toepassen? Neem een kijkje op deze blog voor inspiratie en tips!

Duette Shades: stijlvol, isolerend en elegant

Wie een elegante en stijlvolle woonsfeer wil creëren kan het beste voor Duette® Shades kiezen. Duette® Shades hebben een dubbele plooi, in tegenstelling tot de transparante Plissé Shades, waarmee ze een strakke, rijke én elegante uitstraling hebben. Sommige doeken zijn geïnspireerd op botanische en florale trends met oog voor duurzaamheid.

Wist je dat deze stijlvolle collectie ook extra geluiddempend is? Duette® Shades maken de woning minder gehorig en weren tot wel 60 procent weerkaatsing van het geluid! Ideaal voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren. Dankzij de honingraatstructuur hebben Duette® Shades bovendien een energiebesparende werking. Ruimtes blijven koel in de zomer en warm in de winter. Daarmee is de collectie erg geschikt voor alle leefruimtes.

Kies voor duurzaam met Plissé en Duette® gordijnen

Een belangrijke overeenkomt tussen de twee collecties is duurzaamheid – dit staat hoog in het vaandel bij Luxaflex®. Zo zijn de vernieuwde Plissé Shades in meer dan negentig duurzame stoffen beschikbaar die te onderscheiden zijn met het Cradle to Cradle Certified® brons-certificaat. Dit is een internationaal merk dat een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Deze Revival stoffen zijn gemaakt met 100 procent gerecycled polyester garen en industrieel afval.

Bovendien biedt de Duette® Shades collectie verschillende duurzame stoffen. Zo zijn de Duette® Eternity stoffen gemaakt van 40 procent gerecycled polyester en bestaat de Duette® Bamboo lijn voor 25 procent uit bamboevezels. Bamboe is een extra sterke en duurzame grondstof, omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. De bamboe die wij gebruiken is afkomstig van duurzame plantages.

Veelzijdig en slim te bedienen Plissé en Duette® gordijnen

Een andere overeenkomst tussen Plissé Shades en Duette® Shades is hun veelzijdigheid. Zo zijn beide collecties geschikt voor diverse raamvormen (dak-, hoek-, cirkel- en trapezoïderamen) en zijn ze verkrijgbaar met veilige en slimme bedieningen zoals PowerView® Motorisation, SmartCord® en LiteRise®.

Benieuwd naar de andere collecties? Neem een kijkje op onze website voor het brede aanbod of bezoek een Luxaflex-dealer bij jou in de buurt.