Veilig, ventilerend en stijlvol

Met veel vrije dagen en zonnige vakanties in het vooruitzicht ben je vaker voor een langere tijd van huis. Het veilig achterlaten van je huis is natuurlijk belangrijk, maar kan ook stressvolle situaties opleveren. De een is van mening dat de raambekleding open gelaten dient te worden zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, de ander is ervan overtuigd dat het sluiten van de raambekleding voorkomt dat potentiële inbrekers het erfstuk van grootmoeder zien staan. Want uiteindelijk wil iedereen met een gerust hart de deur achter zich dichtdoen, wetende dat het huis veilig is.

Om in huis de veiligheid te waarborgen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, worden er bij veel woonhuizen rolluiken toegepast als inbraakwerende oplossing. De ongewenste bezoekers worden hierdoor tegengehouden, maar het biedt daarnaast ook een zonwerende oplossing. Door rolluiken wordt de ruimte namelijk volledig afgesloten voor licht, wat fijn is op een warme zomerdag, maar soms heb je ook behoefte aan wat meer flexibele toetreding van daglicht. Dan zijn buitenjaloezieën een goed en stijlvol alternatief.

Een koel huis op warme dagen

Buitenjaloezieën hebben het voordeel dat de lamellen kunnen kantelen, net als de bekende horizontale jaloezieën voor binnen. Zo is het mogelijk om zonwering te combineren met de toetreding van daglicht en natuurlijke ventilatie. Tijdens warme dagen is het dan ook heerlijk om binnen te zitten en lekker af te koelen.

Naast het feit dat buitenjaloezieën veilig en ventilerend zijn, zijn deze verkrijgbaar in vele kleuren. De kleur kan worden afgestemd op kozijnen en gevelbekleding, zodat je er zelf een persoonlijke touch aan kunt geven. De jaloezieën worden op maat gemaakt van grotendeels duurzaam materiaal (gerecycled aluminium), waardoor deze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Ook wanneer het hard stormt, wordt het hinderlijk klapperen van de buitenjaloezieën voorkomen wanneer er is gekozen voor spandraad- of profielgeleiding.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Een ervaren specialist helpt je graag bij de keuze voor het juiste type zonwering en de montage. 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden