Het gevoel van thuiskomen!

Na een lange werkdag, een vakantie of na een rondje met de hond door de regen: het gevoel van thuiskomen is heerlijk! Als raamdecoratiemerk dat al generaties lang in Nederlandse huizen hangt, vroegen wij ons – zeker in deze bijzondere tijden – af: wat zorgt ervoor dat we ons écht thuis voelen?

Een kijkje bij mensen thuis

In een serie videoportretten nemen we een kijkje bij Nederlanders om te zien wat thuiskomen voor hen betekent. Hoe ervaren ze die momenten? Genieten ze van de rust, voelen ze zich toch een beetje alleen of is het juist gezellig met de kinderen? Voelen ze zich veilig en kunnen ze helemaal zichzelf zijn?

Thuiskomen met Jet

Persoonlijke verhalen

In de video’s zien we onder andere de alleenstaande Wim (70) die nu wel heel weinig mensen ziet, de docente Abbygail en haar jonge gezin die ineens vanuit haar woonkamer lesgeeft en de intensive-care verpleegkundige Linda die juist minder thuis was door haar werk. Ook nemen we een kijkje bij de bekende tv-kok Jet van Nieuwkerk, die omschrijft hoe anders het is om thuis voor zichzelf en haar gezin te koken in plaats van in de studio.

Thuiskomen met Joyce

Dankzij lockdown meer waardering voor thuis

Ook hebben we een onderzoek laten uitvoeren om in kaart te brengen welke betekenis thuiskomen en thuiszijn voor Nederlanders heeft. Daaruit blijkt dat meer dan driekwart (78%) van de mensen het nog steeds heerlijk vindt om thuis te komen, ondanks dat we dit jaar veel meer verplicht thuisblijven en thuiswerken. Sterker nog, een derde (32%) is het thuiszijn door de lockdown zelfs méér gaan waarderen. Ook voelt de ruime meerderheid (85%) zich ondanks het vele thuiswerken helemaal ontspannen thuis.

Veiligheid en privacy belangrijk in huis

Wat blijkt nog meer? Bijna de helft (45%) van de Nederlanders vindt veiligheid een van de belangrijkste voorwaarden om zich ergens thuis te kunnen voelen. Dat kan bijvoorbeeld door goede sloten, een alarmsysteem en het automatisch sluiten van de raambekleding. Daarnaast hechten we veel waarde aan privacy.

Thuiskomen met Abbygail

Thuisgevoel dankzij fijn interieur

Voor het gevoel van thuiszijn speelt het interieur ook een belangrijke rol. Volgens ons onderzoek is voor mannen vooral een comfortabel interieur (31%) van belang, terwijl stijl een kleinere rol speelt (21%). Vrouwen hechten net iets meer waarde aan zowel het comfort (35%) als de stijl (31%) – zij vinden het belangrijker dat het interieur bij hun eigen stijl past.

Thuiskomen met Linda

Veel licht en persoonlijke items

We ontdekten dat de overige eigenschappen van een huis spelen ook een rol spelen bij het thuisgevoel. Zo zijn de omgeving van het huis (24%), een fijne buitenruimte (24%), veel licht (22%) en persoonlijke items zoals foto’s en kunst (19%) voor veel mensen belangrijk. Hoe het pand zelf eruitziet – of het nu nieuwbouw is of juist een karakteristiek huis – is het minst bepalend voor het thuisgevoel.

Thuiskomen met Wim

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden