Drie vragen aan Cordaid

Vandaag is het Wereld Malaria Dag, een dag waarop wij terugblikken op onze reis naar Malawi. Daar plaatsten wij horren in kraamklinieken, omdat juist zwangeren en pasgeborenen het meest vatbaar zijn voor de malariamug. Voor en tijdens deze reis werkten we nauw samen met Cordaid, een hulporganisatie die de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden verbetert. In deze blog stellen we drie vragen aan onze reisgenoot Jacqueline Bal, relatiemanager bij Cordaid.

Jacqueline Bal in Malawi

Kun je meer vertellen over de uitdagingen die jullie zijn aangegaan in Malawi?

Toegang tot gezondheidszorg is in Afrikaanse landen niet vanzelfsprekend en de staat van de ziekenhuizen is niet altijd optimaal. Cordaid verbetert daarom de gezondheidszorg, zodat meer moeders hun zwangerschap en bevalling overleven en hun kinderen een gezonde start krijgen.

Preventie is belangrijk. Daarom geven we voorlichting. Gelukkig maken de aanstaande en jonge moeders tijd vrij om naar de voorlichtingsbijeenkomsten van het ziekenhuis te komen. Zo vertelde Hope mij “Ik heb een muskietennet gekregen en geleerd hoe ik malaria kan voorkomen. Ik besef nu ook hoe belangrijk het is om de gezondheid van mij en van mijn kindje in het ziekenhuis te laten controleren. Dat doe ik dan ook regelmatig.”

Voorlichting over malaria blijkt geen overbodige luxe. Toen wij aankwamen bij de Chimbalanga Health Clinic, was de wachtrij voor de malariacontroles groot. Een voor een werd ‘t grut met hun ouder naar binnen geroepen. De doktersassistent prikt de kleintjes en neemt een bloedtest af. Na een half uur is het resultaat bekend. Bij twee rode streepjes is het mis. Maar liefst één op de twee kinderen is besmet. Ongelooflijk.

 

Samen hebben we horren geplaatst in kraamklinieken. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Het regenseizoen en de vele rivieren die door het land stromen, zorgen voor een grote dreiging van malaria. Hierdoor ontstaan er waterpoeltjes waar de larves van de malariamug uitkomen. Veel inwoners van Malawi ontkomen niet aan de slopende ziekte. Zeker kinderen worden niet gespaard.

Daarom was het een unieke ervaring om samen met het Luxaflex-team de strijd tegen malaria aan te gaan. Zij hebben de ramen van de kraamklinieken in vier ziekenhuizen van horren voorzien. Zelfs in de stromende regen stonden ze op de ladders. Wat een betrokkenheid!

 

Eric & Scott aan het werk

Als mensen deze blog lezen en ook willen helpen, wat kunnen ze dan doen? 

Samen met lokale partners en dankzij onze donateurs, zetten we ons in voor kwetsbare mensen over de hele wereld. Als lezers willen helpen, dan kunnen ze dit doen door te doneren zodat wij de toegang tot basisgezondheidzorg kunnen verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.cordaid.org.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden