Klaar voor het najaar: 3x inspiratie om je huis een make-over te geven

  • Trends

Het is alweer november, dat betekent dat de bomen hun bladeren verliezen en de dagen steeds korter worden. Men komt minder buiten en daarom is dit voor veel mensen dé tijd om het interieur een make-over te geven: een fris likje verf op de muur, nieuwe raambekleding of een flinke opfrisbeurt.

Tijd voor een kinderkamer make-over

Nu de dagen weer koud en guur worden, ligt de zomervakantie inmiddels ver achter ons. De kinderen spenderen hun tijd overdag op school, maar zullen ook weer veel tijd doorbrengen op hun kamer. Weer een jaar ouder, maar past dit interieur nog wel bij deze leeftijd of vinden jouw kinderen hun kamer misschien nu niet meer cool? Het najaar is daarmee het perfecte moment om de kinderkamers een opfrisbeurt te geven.

Kinderkamers worden steeds minder als losstaande kamers gezien en worden door de ouders steeds meer bij de rest van het interieur betrokken. Millennial ouders zijn dan ook dol op naturellen, waardoor felle kleuren en prints steeds vaker uit kinderkamers verdwijnen. De bonte bedoeling wordt dan ook vervangen met geliefde trendkleuren zoals beige, zand en taupe.

Past een kamer met meer kleur toch beter bij jouw kind? Denk dan eens aan blauw. Deze kleur staat voor rust, ontspanning en vertrouwen. Dit komt doordat het wordt geassocieerd met een blauwe lucht, een uitgestrekte zee of rustig water. Wanneer je blauw op een rustige manier toepast, is het erg geschikt voor de kinderkamer. Voeg witte en houten elementen toe aan een lichtblauwe kamer voor een tijdloze look die nog jaren met je kind kan meegroeien.

Beeldmateriaal: blauwe Duette® Shades van Luxaflex® Beeldmateriaal: blauwe Duette® Shades van Luxaflex®

Flexa Kleur van het Jaar

Het is ieder jaar weer een belangrijk moment in de interieurwereld: de bekendmaking van Flexa’s Kleur van het Jaar! Met de kleur Wild Wonder™ staat de wonderlijke natuur centraal. Het is een positieve, natuurlijke geeltint die ons verbindt met buiten en ons in huis beter laat voelen. De 'Wild' in de naam Wild Wonder verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is.

Toe aan een verandering van het interieur deze herfst? Wild Wonder™ is echt een natuurlijke kleur, waarmee je de natuur naar binnen haalt en je je verbindt met buiten. Met deze natuurlijke basis creëer je gemakkelijk een zacht interieur door Wild Wonder™ te combineren met accessoires van andere natuurlijke materialen. Ben je meer fan van een uitgesproken interieur? Kies er dan voor om Wild Wonder™ te combineren met meer eigentijdse kleuren die je niet snel in de natuur zal tegenkomen, zoals rood of zwart. Op deze manier steekt de natuurlijke ondertoon van Wild Wonder™ af tegen de eigentijdse kleuren in de accessoires en ontstaat er een speels effect.

Beeldmateriaal: Flexa Kleur van het Jaar 2023 Beeldmateriaal: Flexa Kleur van het Jaar 2023

Houd je horren schoon

Het voornaamste doel van horren is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van de frisse lucht. Als je ramen en deuren regelmatig openzet, blijven er beestjes, pollen of andere viezigheid aan de horren plakken, zeker na deze warme en droge zomer. Eens in de zoveel tijd zouden je horren daarom goed gereinigd moeten worden. Wanneer heb jij dit voor het laatst gedaan? Het lijkt misschien een flinke klus, maar het valt in de praktijk reuze mee. Pak de horren tijdens een grote schoonmaak deze herfst dus zeker mee, zodat je de restjes van de zomer niet mee naar binnen neemt.

Beeldmateriaal: Horren van Luxaflex® Beeldmateriaal: Horren van Luxaflex®