Joie de vivre: genieten van het leven doe je thuis

  • Trends, Tips

De Fransen hebben het uitgevonden: joie de vivre! Geniet van het leven bij alles wat je doet. Bij de inrichting van het huis is dit een goed uitgangspunt. Denk niet alleen functioneel, maar doe dat waar je blij van wordt en wat lekker aanvoelt. Pas je favoriete kleur toe, kies duurzame meubelen en decoreer met verse bloemen en planten, want daarmee haal je de natuur in huis.

Verse lucht

Voor een optimaal binnenklimaat is het aan te raden om de hele dag een raam een stukje open te zetten. Toch kan dat lastig zijn in verband met inbraakrisico, kou of tocht. Maar heb je op een mooie voorjaarsdag wél de kans om de terrasdeuren eens wijd open te zetten, doe het! De luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit binnen knappen er meteen van op. Dat geldt ook voor de sfeer als je voorjaarskleuren gebruikt en verse bloemen neerzet. De zachte bloemengeur vermengt zich met de verse lucht en het ruikt weer heerlijk in huis.

Foto: trendbeeld Wonder SS22 Dulux & verticale jaloezieën van Luxaflex

Kleur doet wonderen

De nieuwste trends in wanddecoratie bekennen kleur! De zachte groen- en watertonen zijn populair omdat ze een rustgevende maar ook verfrissende werking hebben. Zeker als het zonnetje naar binnen schijnt werken deze verkoelende kleuren goed. Trek deze kleuren door in de raamdecoratie voor een mooie toon-op-toon coördinatie. De verticale jaloezieën van Luxaflex® hebben een mooie linnen structuur voor een meer natuurlijke uitstraling.

Foto: Kip & co en buitenzonwering van Luxaflex®

Vakantiegevoel

Leef zo veel mogelijk buiten in de zomer, want hierdoor voel je je gewoon beter!

Richt de tuin, het terras of het balkon in met een kleurrijk gedekte tafel, hangmatten, bloemrijke dessins en verse boeketten voor een gezellige sfeer. Vergeet hierbij niet de buitenzonwering te installeren. Dit maakt het verschil tussen ‘te warm’ buiten of lekker luxe en comfortabel in de schaduw zitten tot laat in de zwoele avonduurtjes.

Foto: Zachtroze rolgordijn van Luxaflex® en cocktail glazen Wave van Fazeek Home

Stylingtip: Zachte pastellen

Doorbreek de lichte witte basis in de keuken met pastelgekleurde accessoires en raamdecoratie. Dit zachtroze rolgordijn van Luxaflex® is ideaal in het keukenraam en maakt de sfeer net wat zachter en vrouwelijker. Snel en makkelijk in de bediening met – helemaal opgerold – een optimaal uitzicht naar buiten. De lage, brede cocktailglazen van Fazeek Home zijn een echte musthave voor deze zomer, mede dankzij het hippe schulprandje.

Foto: Duette® Shades & gordijnen van Luxaflex®, tafel van 2LG Studio & Made en kussen van Anthropologie

Stylingtip: Roze met beige

Een nieuwe kleurencombinatie in het interieur is roze met alle tinten beige; van warm cognac en karamel tot lichte zandtonen. Tegelijkertijd is er een subtiele retro vibe aan de gang met de ‘ouderwetse’ schulprand die een rentree maakt in design. De bijna schattige, folklore look die ontstaat is waar we behoefte aan hebben. Handgemaakt, geborduurd, ambachtelijk en origineel. Maak je interieur uniek en persoonlijk! Voor de ramen denken we in lagen van semi-transparante Duette® Shades met daarvoor kamerhoge gordijnen die luxe en nog betere akoestiek in het interieur brengen.

Foto: rolgordijn met bloemmotief van Luxaflex®, catwalk Paul & Joe SS22 en keramiek theeservies Floral van Anna & Nina

Folklore 2.0: Bloemenparade

Van ‘cute’ holly hobby dessins tot bladerpatronen en klassieke behangmotieven; botanisch wonen is actueel in de mode en in het interieur. Het gevoel van romantiek en nostalgie omarmen we deze zomer met een hang naar een meer landelijk, natuurlijk interieur. Het wordt moderner en functioneel als je de ramen decoreert met een rolgordijn uit de collectie van Luxaflex met een reeks van prachtige botanische bloem- en bladermotieven.

Foto: Lightline rolgordijnen van Luxaflex® en trendbeeld Wonder SS22 Dulux

Schrootjes en palmbladeren

De revival van palmbladeren (let op: de ouderwetse papyrusplant komt er weer aan), de opkomst van groen en paars in één ruimte én rolgordijnen maken een comeback. Retro stijlen zijn overal en inspireren om je creativiteit helemaal vrij te laten. Maak zelf sierkussens van left-over stofjes of oude kleding en denk zo een beetje mee in een duurzame levensstijl. Net zoals de hippies dat deden!

Bedtextiel Aurés van La Redoute en vazen Lizzie van Anthropologie

Slaapkamer geheim: Rotan hype

Rotan is hot en een hoofdeinde voor je bed in een waaier bloemvorm helemaal! Deze buitenmaterialen creëren een tropisch effect. Door grafisch met organisch te mixen is deze dekbedovertrek een echte sfeermaker in de perfecte trendkleuren.

Voor de styling zijn handbeschilderde vazen een idee en voor de ramen: Graag iets met een subtiel bladerpatroon graag!