Experimenteer met de Histor trendkleur van 2020: Chinese Porcelain

Wil jij jouw interieur meer rust en elegantie laten uitstralen? Kies dan voor blauw. Laat je in onze blog inspireren door de Histor Trendkleur van 2020: Chinese Porcelain.

Experimenteer met de Histor trendkleur van 2020: Chinese Porcelain

Heb je altijd al een vleugje blauw in je interieur gewild, maar zoek je nog een mooie tint? Laat je inspireren door Histor’s trendkleur van 2020: Chinese Porcelain. In deze blog ontdek je hoe je deze trendkleur verwerkt in bijvoorbeeld jouw slaapkamer en hoe je het serene blauw met andere kleuren combineert. Pak de verfkwast er dus maar bij, want op deze kleur word je op slag verliefd!

Sereen, diep donkerblauw

Ben je op zoek naar een veelzijdige kleur die jouw huis weer een warme harmonieuze plek maakt? Ga dan voor blauw. Deze kleur geeft je het gevoel dichter bij de natuur te zijn, zoals bij de zee en de lucht. Histor koos als trendkleur voor dit jaar ook voor een blauwtint. De serene kleur Chinese Porcelain is een prachtige mix van inkt- en kobaltblauw en geschikt voor ieder interieur. De diepe donkerblauwe kleur straalt kalmte en stilte uit, waardoor het een ideale kleur is voor verschillende ruimtes in je huis.

Combineer met kleur

Blauw is een klassieke kleur die met veel andere tinten te combineren is: groots of juist subtiel als basiskleur of in de details. Wil je je laten inspireren? Histor heeft speciaal voor Chinese Porcelain drie verschillende kleurenpaletten samengesteld, elk met een andere stijl: het vrolijke en speelse palet On the Move, At the Core met haar nostalgische en botanische kleuren en In the Know met rauwe natuurtinten en geoxideerd blauw-groen. Voor elke smaak is er dus wel een kleurenpalet dat bij jou past.

Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint die past bij iedere levendige accentkleur. Denk aan kersenrood of geeltonen in de vorm van fluwelen kussens of raamdecoratie. De trendkleur komt ook volledig tot zijn recht in combinatie met leren accenten en zanderige poedertinten. Wat daar mooi bij past is bijvoorbeeld pastelkleurige raambekleding als Horizontale Jaloezieën; een collectie die recent is vernieuwd met zachte kleuren en zachte afgewerkte metalen lamellen.

De veelzijdigheid van blauw

Chinese Porcelain is een ideale kleur om even bij weg te dromen; perfect voor in de slaapkamer. Creëer een elegante en luxe sfeer door het te combineren met gouden of koperen accessoires. Of combineer het met kraakhelder wit beddengoed, Duette® Shades of verduisterende rolgordijnen in de kleur lichtblauw voor een frisse look. Mooi meegenomen: Duette Shades® zijn zeer geschikt voor de slaapkamer vanwege de isolerende werking.

Een andere ruimte waar de trendkleur mooi past, is de werkkamer. Blauw is namelijk de kleur van concentratie en heeft een rustgevende werking, waardoor je je goed kunt focussen op je werk. Deze krachtige kleur schept rust in de ruimte en dat is precies wat je nodig hebt in een werkkamer.