Dit zijn de slaapkamertrends van 2022

Vrijdag 18 maart in het de Internationale Dag van de Slaap: de jaarlijkse dag waarop aandacht wordt besteed aan het belang van goede slaap. Dit is het perfecte moment om stil te staan bij je slaapkamer. Je slaapt gemiddeld zo’n 8 uur per nacht en daarmee besteed je dus bijna een derde van je leven in deze ruimte. Extra belangrijk dus dat de slaapkamer helemaal naar jouw smaak is ingericht met items die bijdragen aan een goede nachtrust. In deze blog licht onze interieurarchitect, Richelle den Hartog, de laatste slaapkamertrends van 2022 toe.

Dit zijn de slaapkamertrends van 2022

Slaapkamertrend 1: Hotel chic

De hotel chic stijl is dit jaar niet weg te denken uit de slaapkamer. Zachte gordijnen, ruimte voor een zitje, accessoires met een luxe uitstraling en beddengoed van superieure kwaliteit: deze details zorgen iedere dag voor een luxueus hotelgevoel. De hotel chique stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van zachte stoffen zoals fluweel – ook wel bekend als velvet – in combinatie met messing, marmer, maar ook luxe houtbewerkingen.

“Wil je meer dan alleen een meubel en accessoires in de hotel chic stijl? Ga dan voor donker geverfde muren of een gedetailleerd behang met luxe print”, vertelt Richelle. “In een hotel chic interieur zie je vaak materialen zoals messing en marmer terugkomen. Deze materialen stralen luxe uit door de glans en de goudkleur. Fijne bijkomstigheid: marmer is een natuursteen en daardoor duurzaam!”

Beeldmateriaal: oudroze gordijnen en sfeerbeeld van Luxaflex®

Slaapkamertrend 2: Bohemian

Een andere trend die ook in 2022 weer terugkomt is de bohemian stijl. Een bohemian interieur is een mix van stijlen die komen uit verschillende werelddelen, vergezelt door bonte kleuren als rood, roze, geel en oranje. Bohemian wordt vooral bestempelt als een “hippiestijl”: niets is te gek. Deze stijl is bekend van de jaren '60 en wordt tegenwoordig vaak gelinkt aan het zonnige, Spaanse eiland Ibiza. Met diverse soorten stoffen, rotan, bamboe, veel kleur en goud creëer je in een handomdraai een bohemian interieur.

“Wat bij deze interieurstijl wel belangrijk is, is het afstemmen van kleuren van materialen. Wees ook niet bang om veel kleur in de slaapkamer te gebruiken. Laat bijvoorbeeld meerdere tinten van dezelfde kleur in de meubels en accessoires terugkomen. Op deze manier creëer je een leuk, speels effect.”

Beeldmateriaal: taupe Duette® Shades en sfeerbeeld van Luxaflex®

Slaapkamertrend 3: Vul de slaapkamer

Waar het vroeger een trend was om de slaapkamer zo leeg mogelijk te houden, mag deze nu gevuld worden met grote meubels. Juist door het toepassen van grote items kun je een kleine ruimte groter doen lijken. Het optische effect hiervan is verrassend. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend hoofdbord van een bed tegen de muur of voor volumineuze gordijnen die vanaf het plafond tot aan de grond verticaal de ruimte vullen. Vergeet daarnaast de vloer niet met een groot, warm vloerkleed te vullen voor als je ’s ochtends met je blote voeten uit bed stapt. Daarnaast maakt een mooie plant het altijd gezellig en zorgt het voor zuurstof.

“Er is niks zo lekker om vanuit bed je raambekleding open te kunnen doen, zodat je nog even kan blijven liggen. Daarom kunnen de gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex® worden bediend met PowerView® Automation, een draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raambekleding bedient via een Pebble®, spraakbesturing of de gebruiksvriendelijke app. Super handig!”

Beeldmateriaal: grijze Duette® Shades van Luxaflex®