Tuin ideeën: de tuin als verlengstuk van de woonkamer

  • Nieuws

Yes, het is bijna zomer! Straks kunnen we extra lang van een zwoele zomeravond genieten in de tuin. En hoe fijn is het als je de tuin bij de woonkamer kunt betrekken? Daarom bieden we in deze blogpost inspiratie om de sfeer van binnen naar buiten te halen.

Yes, het is bijna zomer! Straks kunnen we extra lang van een zwoele zomeravond genieten in de tuin. En hoe fijn is het als je de tuin bij de woonkamer kunt betrekken? Daarom bieden we in deze blogpost inspiratie om de sfeer van binnen naar buiten te halen met verschillende tuin ideeën.

Stem binnen en buiten op elkaar af

Hoe maak je de tuin een verlengstuk van de woonkamer? Begin met goed te kijken naar de kleuren die je binnenshuis voornamelijk hebt gebruikt en laat deze ook buiten terugkomen, bijvoorbeeld in bloempotten of tuinkussens. Als er binnen veel houtelementen te zien zijn in het meubilair, is het aan te raden om deze ook in de tuin terug te laten komen. Denk aan een wooden loungeset, een vlonder van steigerhout of houten plantenbak. Probeer daarnaast de plantsoorten en vloertypen op elkaar af te stemmen om binnen en buiten soepel in elkaar over te laten lopen.

Uiteraard speelt zonwering hier een belangrijke rol in, want hiermee vergroot je de woonkamer én door dezelfde kleuren te gebruiken als in huis, vormt het een prachtig geheel. Door de kleuren van de woonkamer en raambekleding ook buiten te gebruiken, creëer je een fijne, doorlopende sfeer.

Op vakantie: raambekleding open of dicht?

Met de start van zomervakantie is het belangrijk dat vakantiegangers zich weer bewust zijn van het verhoogde risico op huisinbraak. Luxaflex® heeft onderzoek gedaan naar hoe Nederlanders omgaan met de beveiliging van hun huis als ze op vakantie zijn. Zo is acht op de tien (79%) bewust bezig met de rol van raambekleding als zij vertrekken. Hier lees je meer tips en tricks over het veilig achterlaten van je huis als je op vakantie gaat.

De muggen komen eraan!

In aanloop naar de zomer is er veel berichtgeving over de opkomst van de (steek)mug in ons land. Niet gek dus dat consumenten massaal meer voorzorgsmaatregelen nemen door het tijdig aanschaffen van een hor. Maar een hor hoeft niet alleen praktisch te zijn. Door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden in zowel het gaas als het profiel, past een hor van Luxaflex® bij elk interieur. Dat horren niet stijlvol kunnen zijn, is dus verleden tijd. Dakraam horren, schuifpui horren, draaikiepraam horren en nog veel meer.

Kijk voor meer tuin ideeën op onze website!