De raamdecoratietrends van het najaar!

De meteorologische herfst is gestart en oktober woonmaand is in aantocht! Dit is hét perfecte moment om je interieur op te frissen.

De raamdecoratietrends van het najaar!

Kleur in de kinderkamer

Inspiratie voor de kinderkamer nodig? Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome creëerde een kamer in jungle-thema met Arabische invloeden voor haar zoontje Younes. Bekijk het eindresultaat in haar blog. Ze startte met het maken van een kleurenpalet, bestaande uit de kleuren oker, naturellen en groentinten. Hierbij koos ze voor Duette® Shades met kindveilige Top Down/Bottom Up bediening. Haar tip: “Als je aan de slag gaat met kleur op de wanden door middel van verf of behang, kijk of je de raamdecoratie mee kan nemen in het kleurenpalet. Wil je juist contrast creëren en zorgen dat de raamdecoratie opvalt, bijvoorbeeld wanneer je één muur een accentkleur hebt gegeven? Geef de raamdecoratie dan ook deze kleur. Wil je dat de raamdecoratie mooi samenvalt met de muren? Geef de raamdecoratie dan dezelfde kleur als de muur van het raam.”

Duette® Shades van Luxaflex®

Trendkleuren: terracotta en donker

Volgens interieurstylist Richelle den Hartog van Luxaflex® is terracotta dé interieurkleur van dit moment. Zowel lichte als donkere tinten zijn favoriet, maar ook gele en oud-roze tinten worden veel gebruikt én sluiten naadloos op elkaar aan. Een mooi voorbeeld is de woning van BintiHome. Zij laat goed zien hoe stijlvol de combinatie van houten accessoires met terracotta is.

Daarnaast ziet Richelle in interieurs veel gebruik van diepere kleuren zoals donkerblauw en groen. Door dit te combineren met messing en donkere houtsoorten zorg je voor een hele chique uitstraling en creëer je een boutique-sfeer in je eigen woon- en slaapkamer.

Verticale Jaloezieën van Luxaflex® Verticale Jaloezieën van Luxaflex®

Trend: houten materialen

Een trend die we ook dit najaar veel terugzien, is het toevoegen van houten accessoires in huis. Ook meubilair en accessoires met houten afwerking zien we veel terug. Denk aan een massief eikenhouten nachtkastje of een houten koffietafel. We kiezen vaker voor duurzame materialen, zoals bamboe en rotan, zodat we er veel langer plezier van hebben. Voor de badkamer zijn teak en bamboe heel geschikt; deze houtsoorten kunnen beter tegen vocht en verkleuren minder. Onze interieurstyliste Richelle tipt: “Wil je hout in het interieur terug laten komen in de vorm van raamdecoratie, denk dan aan houten jaloezieën of shutters. Deze zorgen voor warmte en sfeer in het interieur en brengen ook een stukje duurzaamheid met zich mee!”

Stoel / side table en houten multiplank van ferm LIVING
Luxaflex® Shutters Luxaflex® Shutters

Gordijnen in warme kleuren

Zodra de temperaturen dalen, staat warmte en gezelligheid in het interieur weer centraal. Gordijnen in warme kleuren en rijke stoffen passen mooi in ieder najaarsinterieur. De collectie biedt een ruime keuze aan stoffen en een uitgebreid kleurenpalet. Ga jij voor een neutrale taupe-kleur of toch liever voor de elegante uitstraling van donkerblauw of -groen?

Naast het creëren van sfeer hebben gordijnen nog een belangrijke functie in het interieur: het verbeteren van de akoestiek in huis. Gordijnen absorberen namelijk geluidsgolven en voorkomen zo bijvoorbeeld een galm in huis. Tip: combineer je gordijnen met transparante Duette® Shades of vouwgordijnen. Door te spelen met verschillende lagen, patronen en transparanties creëer je rust, warmte en een optimale akoestiek en isolatie in de ruimte. Ideaal voor dit najaar! Lees hier meer over het kiezen van de juiste gordijnen in de woonkamer.

Gordijnen van Luxaflex®