De juiste keuze voor je slaapkamerraam

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Goede raamdecoratie in de slaapkamer is essentieel. Maar hoe kies je de juiste? Je leest het in deze blog.

Je dag begint met een goede nacht

Goed slapen is belangrijk en een donkere slaapkamer helpt hierbij. Te veel licht in de slaapkamer verstoort namelijk het slaapritme en is nadelig voor de slaapkwaliteit. Na een nacht met weinig slaap is het lastiger om je goed te concentreren, maak je meer fouten op het werk en ben je vaak minder vrolijk. Goede raamdecoratie in de slaapkamer is dus essentieel. Maar hoe kies je de juiste?

Gordijnen in de slaapkamer

Van alle raamdecoratie waaruit je kunt kiezen, zijn verduisterende gordijnen misschien wel het meest bekend voor in de slaapkamer. Verduisterende gordijnen zorgen voor sfeer, laten kleuren in je interieur mooier uitkomen én zorgen ervoor dat het licht buiten blijft. Onze kamerhoge gordijnen zijn er in 120 stoffen en talloze kleuren en weefsels, waarmee ingespeeld wordt op actuele woontrends. Er zijn allerlei kleur- en stofcombinaties mogelijk, van diepe kleuren in stevige materialen tot linnentinten in zachte stoffen. De gordijnen worden uitsluitend geleverd met het slimme bedieningssysteem PowerView® automation, waarmee het mogelijk is om de gordijnen automatisch te openen en te sluiten – rechtstreeks vanuit je bed!

Vraag de gordijnen brochure aan

In deze gratis digitale brochure ontdek je meer over de collectie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox

Verduisterende gordijnen van Luxaflex®

Of Rolgordijnen

Wil je geen gordijnen, maar wel op zoek naar verduisterende raambekleding? Kies dan voor een rolgordijn. Dit is een gordijn dat je kunt oprollen en neemt zo minder ruimte in beslag. Door middel van een touw of koord kun je het rolgordijn laten zakken of omhoogtrekken. Ideaal dus als je overdag wél licht wil, maar ’s avonds in het donker wil slapen. Onze collectie rolgordijnen heeft een ruim aanbod aan stoffen: van transparant (licht doorlatend) tot verduisterend. Het is mogelijk om in deze collectie te kiezen voor geavanceerde, duurzame stoffen, zoals GreenScreen Sea-Tex™ gemaakt van Bionic® Yarn, de eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De collectie is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd en dus op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd.

Heeft je slaapkamer een schuin dak? Geen zorgen, onze rolgordijnen zijn ook geschikt voor dakramen in bijvoorbeeld een zolderkamer.

Rolgordijnen met blauwe bladeren print en gebroken wit en van Luxaflex®

Plissé shades en Duette® shades

Twee collecties die zeer geschikt zijn om een slaapkamer te verduisteren zijn de plissé shades en Duette® shades dankzij hun frisse en speelse look. Plissé gordijnen op maat, ook wel Plissé Shades genoemd, hebben door de slanke stoffen plooi een elegante uitstraling en zijn geschikt voor vele typen ramen. Zo kan je plissé gordijnen op maat perfect toepassen in ramen met speciale vormen, dakramen of draai- kiepramen voor jouw zolderslaapkamer.

Duette® shades, ook wel dubbele plissé of dupligordijn genoemd, bestaan uit een dubbele laag stof met een honingraatstructuur. Hierdoor zijn de trekkoorden niet of nauwelijks zichtbaar en bovendien werkt de dubbele laag stof geluid- en warmte isolerend. Ook Duette® Shades zijn leverbaar speciaal voor ramen met speciale vormen, dakramen en draai- kiepramen. Beiden soorten vouwgordijnen zijn te bedienen met PowerView® Automation. Zo kun jij in de ochtend nog in bed blijven liggen, maar gaat de verduisterende raambekleding automatisch open. Heerlijk!

Luxaflex® Duette® Architella® shades (extra isolerend en verduisterend) en Dag en Nacht Duette® shades

Vraag de gratis brochure

Ontdek meer over onze Duette® shades in de digitale brochure

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je brochure aanvraag

Houd je mailbox in de gaten.