De vier tuintrends voor 2023

  • 29 april 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends

De bomen worden groen, de vogels fluiten en de zon breekt steeds vaker door. Kortom: tijd om aandacht te geven aan je tuin! De komende maanden eten, relaxen en spelen we weer lekker buiten. Onze interieurarchitect Richelle den Hartog tipt de vier tuintrends van 2023 waarmee jij van je tuin de ideale buitenplek maakt!

Terraszonwering van Luxaflex® Terraszonwering van Luxaflex®

RAW

Ruwe materialen zoals hout en staal passen perfect in deze stoere, industriële stijl. Hier mogen best wat donkerdere kleuren in de tuinaankleding tegenover staan. Denk aan mat gelakte buitenjaloezieën en donkere, houten tuinsets. Less is more in deze eenvoudige, minimalistische tuintrend. Met zonwering met een stoere, gestreepte print maak je een prachtig statement. Neem ook een kijkje in Villa Nordrevik om inspiratie op te doen.

BOTANICAL

Met de botanische trend breng je een ode aan de natuur! Denk bij deze trend groot: bomen, bananenplanten, veel groenblijvende planten en misschien zelfs een kas. Planten zijn heel geschikt voor het isoleren van je huis. Laat bijvoorbeeld een klimop langs de muren van je huis groeien, waardoor het binnen koeler blijft. Volgens Richelle mag een moestuin of opkweekelementen voor bloemen en fruit ook zeker niet ontbreken. Zet bijvoorbeeld een bosje zonnebloemen buiten op tafel, die maken de tuin lekker vrolijk. Tip: vergeet niet dat zonnebloemen van de zon houden, dus zet ze niet in de schaduw.

Elke kleur die linkt met de natuur zal hier goed tot zijn recht komen. Of je nou gaat zonnen op het gras of thuiswerken onder je terraszonwering, je voelt je fijn op deze plek. Lees in deze blog hoe je de botanische sfeer ook naar binnen haalt.

Beeld: Bloomon

BOHEMIAN

Bohemian is de nog altijd verrassende trend waarbij je dessins, materialen en stoffen onbeperkt mag matchen. Deze trend straalt warmte uit met een diversiteit aan kleuren als roestbruin, okergeel en roze die je in accessoires kunt laten terugkomen, maar ook zeker in je terraszonwering. Het is een frivole stijl waarbij rotan, buitentapijten, textiel en vrolijke accessoires niet mogen ontbreken. Tip: kies voor verschillende kleurrijke kussentjes voor op je buiten stoelen. Hierdoor neem je de fijne huiselijke sfeer mee naar buiten.

Terraszonwering van Luxaflex® Terraszonwering van Luxaflex®

NATURE

In deze smaakvolle trend passen rijke en natuurlijke materialen perfect. Met katoenen, linnen stoffen met fijne structuren, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals lichte houtsoorten vorm je een goede basis. In deze ton-sur-ton trend mix en match je met natureltinten. Knusheid creëer je in een handomdraai doordat alle bruin-, beige- en grijstinten elkaar mooi aanvullen. Top de stijl af met rotan accessoires en wapperende siergrassen. Vakantiegevoel? Check!

Terraszonwering van Luxaflex® Terraszonwering van Luxaflex®