Bohemien inspiratie woontrend: Terracotta

Onze nieuwste trend voor thuis: Speel met terracotta en blauw in je interieur voor een eigentijdse look & feel. Blijf daarbij lekker in je luie stoel zitten om de raamdecoratie te bedienen. Kijk hoe de laatste trends, comfort en functionaliteit samen gaan

Bohemien inspiratie woontrend: Terracotta

Denk je bij het woord terracotta aan potten bakken, de jaren zeventig, bakstenen en haciënda’s uit Zuid-Amerika? Dat is precies waar dit nieuwe trendsignalement om draait. Juist door al deze elementen met elkaar te combineren, ontstaat een nieuwe woonsfeer. Deze voelt zowel modern als etnisch aan en een beetje bohemien. Hierbij zien we ook snel de grens tussen binnen en buiten vervagen. Door goed na te denken over dit ‘grensgebied’ zoals de ramen, schuifpuien, zonwering en horren verhogen we het comfort en ontstaat een optimaal binnenklimaat. Lees dit blog voor nog meer Bohemien inspiratie.

Modern etnisch

De warme terracottakleuren worden in het nieuwe interieur toon-op-toon toegepast; van baksteen bruin tot vurige roodtinten. Bij het verven van de muren is een grovere structuur met gestucte vegen de beste manier om de uitstraling van een buitenmuur te creëren. De folklore dessins en franjes zijn verwerkt in de handgemaakte (wand)kleden. Planten en cactussen zetten we op verschillende hoogtes op houten tafels. Zitmeubelen zijn een mix van ambachtelijk gemaakte houten meubelen en designklassiekers. Alles draait om gezelligheid en comfort!

Interieuradvies

Voor het juiste trendgevoel voegen we aan al die warme steenrood tinten de trendkleur blauw toe. Dit is de verkoelende factor en de frisse kers op de taart voor de ultieme sfeerbeleving. Zo vormen Silhouette® Shades in terra rood of steenblauw een mooie combinatie met accessoires in deze kleuren, zoals kaarsen, een sierkussen of een eetkamerstoel. Met een abstract kunstwerk breng je het totale kleurenpalet bij elkaar.

Vers van de Milan Design Week 2018

Graag onderbouwen we dit trendsignalement met nieuws van de Milaan Design Week 2018. De potten van Tero Kuinunen zijn hier een voorbeeld van, want juist de jonge, aanstormende ontwerpers omarmen de waarde van oude ambachten, zoals potten bakken. Zij presenteren design dat eigenlijk alle tijdzones en stijlen ontstijgt met duurzaamheid voorop.

Designart

De collectie ‘Life on Earth’ van Rooms Design is een voorbeeld van Design art dat tijdens de Milaan Design Week door veel kenners en trendwatchers gespot is. Deze collectie is prachtig monumentaal en vervreemdend. Het doet ons vanuit een nieuw perspectief kijken naar vorm, materiaal en concepten met terracotta. Deze getalenteerde designers maken ook terracotta meubelen die je interieur echt verrijken. Bekijk onze bohemien inspiratie:

Terrazzo

Ook schenken we graag aandacht aan de vloerafwerkingstechniek ‘terrazzo’ in dit trendsignalement. Dit is composietmateriaal waarin het steengruisafval van marmer en andere natuursteenproducten verwerkt zit wat perfect past in de Bohemien inspiratie. Wist je dat er ook terrazzo bestaat van gerecycled plastic, glas of organisch afval? Vanuit een eco-vriendelijke toepassing is terrazzo daarom opnieuw populair geworden als ‘dessin’. Met het spikkeleffect en de speelse mix van kleurtjes creëer je in een handomdraai de patiosfeer van een Mexicaanse haciënda.

Ambachtelijk en stijlvol met tegels

Net als terrazzo zijn ook tegels met een folklore-motief bezig met een comeback. De mix van een terracottamuur en een tegelwand met kleine handgemaakte blauwe tegeltjes werkt goed. Een belangrijke stylingtip hierbij is om de tegels door te laten lopen op de vloer en de terracottaverf ook op het plafond te gebruiken. Je past zo een architectonische truc toe, waarbij het gebruikelijke patroon van op elk oppervlak doorbroken wordt. Zo ben jij trendsettend en verrassend bezig met je interieur!

Buiten heeft een streepje voor

Het gebruik van terracotta in je interieur doet ons denken aan een hippe hotelkamer in zonnig Colombia. Ook met een stoere streep in de zonwering maak je het terras een stuk sfeervoller, want dit geeft net dat speelse gevoel aan je tuin. Combineer dit met een buitenmuur in terracotta, houten meubels en leg een kelimkleed op de buitentegels. Verzamel grote stenen potten en zet ze vol tropische planten, cactussen en bloemen. Nu alleen nog een lekkere cocktail erbij en de zwoele zomeravond kan beginnen!