Rolluiken: warm, veilig en comfortabel

Ben je op zoek naar de ultieme zon- en warmtewering? Dan zijn Luxaflex® Rolluiken het perfecte product voor je. Rolluiken zorgen voor een totale afsluiting van je huis. Zon en inkijk van buiten wordt geweerd en warmte (in de zomer) en koude (in de winter) tegen gehouden. Ook geluiden worden gedempt.

Kies bewust

De voordelen van rolluiken zijn legio. Ze zijn sterk, duurzaam en bieden je de ultieme licht- en warmtecontrole. Sommige mensen vinden het een nadeel dat ze, met de rolluiken dicht, volledig van de buitenwereld zijn afgesloten, anderen vinden dat juist een zegen. Ook kiezen veel mensen ervoor om rolluiken aan te schaffen tegen inbrekers. Natuurlijk is dat geen garantie op een inbraakvrije woning, maar een rolluik reduceert de kans op inbraak wel omdat het voor dieven een extra obstakel is.

Je kunt de rolluiken dichtdoen als je van huis gaat of als je op vakantie gaat en je woning is aanzienlijk beter beschermd. Ook is de kans op vandalisme of andere ruitschade kleiner. Rolluiken hebben verder een uitstekende isolatiewaarde. Dit kan dus aardig wat warmteverlies schelen, iets wat juist in deze tijd van hoge energietarieven een slok op een borrel scheelt.

Luxaflex® rolluiken kunnen het licht van buiten (lantaarns, autolichten) en natuurlijk van de zon volledig blokkeren. Dit houdt je woning niet alleen koel, maar geeft je ook een donkere plaats om te slapen. Werk je in wisseldiensten, of slaap je onregelmatig, dan kan een rolluik in je slaapkamer echt een uitkomst zijn, omdat je de kamer ook overdag, koel, stil en donker kan maken.

Die geluidsisolatie heeft nog meer voordelen. Woon je aan een drukke weg of bv. naast een school en heb je even geen zin in lawaai, dan kun je dit aardig dempen door de rolluiken te sluiten. Bovendien ben je zo beschermd tegen inkijk en kan je rustig naar een film of zo kijken.

Luxaflex® biedt meer

Je kunt kiezen uit twee mooie variaties in rolluiken. Je Luxaflex® dealer adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze.Het rolluik kan worden opgebouwd uit 38 of 55 mm brede lamellen, waarbij de laatste keuze zorgt voor een stoerder aanzicht. Om je rolluik extra inbraakvertragend te maken kan je kiezen voor de optilbeveiliging.Ieder Luxaflex® rolluik wordt natuurlijk op maat gemaakt, op basis van de unieke specificatie van een raam. Voor vrijwel iedere situatie is dan ook een –letterlijk en figuurlijk passende oplossing te vinden.

LO 38

De LO 38 is een compact maar degelijk rolluik, dat ook in gebieden met een veel wind (polders, flats, huize met meerdere verdiepingen) een veilige oplossing biedt, omdat het scherm windweerstandsklasse 4 haalt. Standaard leverbaar in 15 lamel- en 14 standaard omkastingskleuren.

LO 55

De LO 55 Rolluiken zijn uitermate geschikt voor bredere of hogere ramen en deuren. Dit type is ook te gebruiken als roldeur voor bijvoorbeeld garages, etalages of toegangsspuien van winkels en horeca. Met de afrolbeveiliging (optioneel, bij gebruik als loopdeurafsluiting verplicht) biedt dit rolluik naast een goede afsluiting van het pand ook de nodige veiligheid voor de gebruiker en met windweerstandsklasse 5 zit je veilig bij vrijwel al het Nederlandse weer.