5x: de handigste raamdecoratie voor dakramen

  • Tips

Zoek je stijlvolle raamdecoratie voor dat ene dakraam in de badkamer of de slaapkamer van je kleine? Voor elke kamer is er een stijlvolle oplossing. We hebben al onze dakraam-tips voor je op een rijtje gezet.

Ben je op zoek naar mooie en praktische raamdecoratie voor een dakraam? Goed nieuws: er zijn allerlei opties! Denk aan een strak rolgordijn, een praktische rolhor of klassieke horizontale jaloezieën. Wat je ook kiest, de raamdecoratie wordt altijd op maat gemaakt zodat deze perfect aansluit op het dakraam. Kies hieronder het product dat het beste bij jouw woonstijl past!

1)  Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en passen in vrijwel ieder interieur. Het is dan ook een van de meest gekozen opties voor dakramen. Voor de slaapkamer is een rolgordijn met verduisterende stof ideaal. Een keuze maken uit alle kleuren en patronen wordt nog lastig. Wat dacht je van appeltjesgroen om de kinderkamer mee op te vrolijken? Of een stijlvolle beigetint in de slaapkamer?

2) Duette® Shades

Met Duette® Shades haal je niet alleen mooi design in huis, maar ook functionele raamdecoratie die isolerend en warmtewerend werkt. Deze eigenschappen zijn te danken aan de honingraatstructuur van Duette® Shades. De raamdecoratie werkt zelfs geluiddempend! Duette® Shades zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes, van de woonkamer tot de badkamer. De stof is in drie transparanties beschikbaar en uiteraard kun je kiezen uit talloze kleuren en patronen.

3) Plissé Shades

In tegenstelling tot Duette® Shades hebben Plissé Shades een enkele plooi. Hierdoor kan de raamdecoratie opgevouwen worden tot een klein pakket. Dit ziet er extra strak uit. De collectie bestaat uit een breed palet van kleuren en designs. Met een effen kleur creëer je een mooie basis, terwijl een bloemenpatroon of etnisch motief de eyecatcher in huis vormt. Waar kies jij voor?

Tip: lees in deze blog alles over de verschillen tussen Plissé Shades en Duette® Shades.

4) Rolhor (Super Nova)

Wil je op warme dagen ongestoord genieten van frisse lucht? Dan is het handig om een rolhor te plaatsen voor het dakraam. De Rolhor Super Nova is een complete, elegante hor. De bediening gaat soepel en de hor heeft strakke profielen en een strak gaas. Daardoor kun je het raam gerust openzetten en de kamer luchten, terwijl het horrengaas insecten- en pollenwerend werkt.

5) Aluminium Horizontale Jaloezieën

Deze designklassieker kennen we natuurlijk allemaal! Het grote voordeel van dit type raamdecoratie is de flexibele lichtregeling. Door de lamellen te tuimelen, kun je het daglicht meer of minder filteren. Horizontale jaloezieën vind je tegenwoordig in talloze kleuren en dessins, waardoor ze in ieder interieur passen. Denk aan stijlvolle zwarte jaloezieën voor de badkamer of een pasteltint voor de woonkamer. Ook niet onbelangrijk: onze jaloezieën zijn gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium met Cradle to Cradle-certificering.