De badkamer

De badkamer is meestal niet de grootste ruimte in huis. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je er geen heerlijke plek van kunt maken om te ontspannen. We geven een paar handige tips om te zorgen dat je badkamer ruimtelijk en relaxt is.
Kleur en materiaal

Ga voor eenheid en kies voor één materiaalsoort of kleur als accent. Een trend in de badkamer is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals steen of hout. Een strakke, witte badkamer krijgt een warm karakter door houten accessoires zoals een spiegel of badmat te gebruiken. In combinatie met bijvoorbeeld Houten Jaloezieën, zo is je badkamer helemaal in balans. De Basics Houten Jaloezieën van Luxaflex® zijn speciaal voor badkamers, zodat het de uitstraling heeft van hout en aanvoelt als hout, maar goed tegen vocht kan.

Luxaflex® heeft daarnaast nog veel andere soorten raamdecoratie, die geschikt zijn voor de badkamer.

 

Licht

Daglicht zorgt voor een ruimtelijk effect. Heb je geen ramen in de badkamer? Zorg dan dat je lichte kleuren gebruikt op de muren en vloer. Een grote spiegel reflecteert het licht, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Extra handig: een grote spiegel met een kast erachter. Dit geeft een dubbel ruimtelijk effect.

 

Stoere houten spiegels in groot en klein, www.rawmaterials.nl

 

 

Indeling

Dichte wanden maken een badkamer kleiner. Behoud zoveel mogelijk ruimte door bijvoorbeeld voor een glazen douchewand te kiezen of laat de douchewand helemaal weg als dat kan. Zo kan het licht zich goed verspreiden en krijg je een ruimtelijker gevoel. Probeer ook de vloer zo leeg mogelijk te houden. Zwevende meubels zorgen ervoor dat je nog meer optische ruimte creëert.

 

Foresta Badkamer, v.a. € 925,-, www.kvik.nl

 

 

Combineer

Als je weinig ruimte hebt, is een goede indeling essentieel. Geen plaats voor een bubbelbad? Ga dan op zoek naar bijvoorbeeld een douche waar je ook kunt stomen en waar je massagestralen hebt. Sommige douches hebben zelfs een optie met licht-en-geur therapie. Dat is pas ontspannen!

 

Duravit stoomdouche ‘by Philippe Starck’, www.duravit.nl

 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden