Licht & lucht: Open Your Windows

Lentegeuren en muggenbeten

Rolgordijnen

Open Your Windows (bron: Luxaflex Nederland)

Mei is een van onze favoriete maanden. Na een lange winter zijn de bomen weer groen, staat alles in bloei, kunnen de winterjassen definitief naar zolder en wij weer volop naar buiten. Ook in huis kunnen we genieten van de oplopende temperaturen. Zo kunnen ramen weer wagenwijd open zonder dat de verwarming op volle toeren draait om te compenseren. Een stuk duurzamer! En fijn; want naast een goede lenteschoonmaak is niks lekkerder dan een frisse wind door de woon- en slaapkamer: Open Your Windows in mei dus!

Deze laatste echte lentemaand geven we je inspiratie en tips ter voorbereiding op de zomer en staan we stil bij de vele voordelen van frisse lucht in huis. Wist je bijvoorbeeld dat binnenlucht vervuilder is dan de lucht buiten? Goed ventileren en luchten is daarom niet alleen ideaal tegen muffe geuren, maar ook tegen hoofdpijn en vermoeidheid. Maak het af met een zelfgemaakte kamerspray of met planten op de vensterbank die bekend staan om het maken van extra zuurstof en het zuiveren van de lucht voor een extra frisse woonkamer!

Planten geven leven (Bron: Luxaflex Australia)

Open ramen betekent helaas ook dat insecten hun weg naar binnen vinden, en vaker naar buiten betekent dat onze winterhuid wordt blootgesteld aan de eerste felle zonnestralen. Naast dat zonwering en horren hier deels een oplossing voor bieden, geven we deze maand een aantal tips tegen zonverbranding en leggen we uit hoe je muggen het beste buiten houdt. Zo houden muggen niet van de geur die je lichaam aanmaakt als je vitamine B-pillen slikt, en betekent smeren met SPF50 niet dat je beter beschermd bent tegen de zon, alleen iets langer.

Invallend zonlicht. Lente! (Bron: Luxaflex Nederland)

Om je huis helemaal klaar te stomen voor de lente introduceren we deze maand ook een nieuwe collectie Silhouette Shades voor een kleurige, nieuwe look.

Houd onze blog in de gaten én volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor #OpenYourWindows in mei!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden