Goed beschermd de zomer in!

Een cappuccino op het terras of een boek lezen in de tuin in de voorjaarszon klinkt onschuldiger dan bakken in de brandende zon. Niets is minder waar! Hoewel veel Nederlanders denken dat zon pas schadelijk is als het kwik oploopt, ligt dit in praktijk heel anders. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje om ervoor te zorgen dat je voortaan veilig en zorgeloos van de zon kunt genieten. Want wist je bijvoorbeeld dat de beschermende factor van zonnebrandcrème achteruit gaat als je deze na het smeren in de zon laat liggen? En dat een fles zonnebrandcrème niet in een jaar, maar in één vakantie leeg moet zijn?

Luxaflex Outdoor

Een lesje zonnebrandcrème

De term SPF (Sun Protection Factor) kent iedereen, maar wat betekent het eigenlijk? En is smeren met een hogere factor nou echt beter? Simpel gezegd verlengt SPF de tijd die je in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Stel: iemand verbrandt zonder zich in te smeren binnen 10 minuten zonnen, dan zorgt SPF 15 ervoor dat dit 15 keer langer duurt. Hoe hoger de zonnebrandfactor is, hoe meer van de uv-stralen worden geblokt. Nederlanders wordt aangeraden om te smeren met factor 30 of hoger. Zorg er ook voor bij het kopen van zonnebrand dat deze zowel tegen uv-A als uv-B beschermt. Een kleine tip: de werking van SPF is in elke zonnebrand die wordt verkocht in Nederland hetzelfde, een duurdere crème met dezelfde factor is dus niet per se beter. Wel kan het natuurlijk zijn dat de een fijner smeert of ruikt dan de ander!

Smeren, smeren, smeren

Per smeerbeurt wordt aanbevolen om minimaal 7 theelepels te gebruiken om je lichaam goed te beschermen tegen zonverbranding. Smeer jezelf 30 minuten voordat je de zon ingaat in om de crème goed in te laten trekken en herhaal dit iedere twee uur en na iedere zwembeurt – ook bij gebruik van waterproof zonnebrand – voor de optimale bescherming. De werking van SPF gaat achteruit zodra de fles geopend is, daarom is het aan te raden om ieder jaar een nieuwe fles aan te schaffen. En ook door de fles in de warme brandende zon te leggen, gaat de werking van de beschermingsfactor achteruit. Bewaar de fles dan ook op een beschutte en koele plek.

Bron: Luxaflex Nederland

Eten voor extra bescherming

In verschillende soorten fruit en groente zitten stoffen die helpen bij het absorberen van uv-stralen. Zo bevatten watermeloen, tomaten en paprika de stof lycopeen, een antioxidant die huidveroudering tegengaat. En zitten wortels, mango’s en zoete aardappelen vol bètacaroteen die helpen bij het herstel van huidcellen die beschadigd zijn door de zon. Dit is absoluut geen vervanger voor een goede zonnebrandcrème, maar wel een leuke extra voor een picknick op het strand.

Bron: Luxaflex Nederland

Zonwering

Hoe verleidelijk de zon ook is, af en toe is het goed om de beschutting van een parasol op te zoeken. Let wel: zelfs dan moet je goed blijven smeren want ook in de schaduw kun je verbranden! Omdat uv-straling tussen 12 uur en 15 uur ‘s middags op zijn sterkst is, kun je de zon op deze tijden beter helemaal vermijden om het risico op zonneschade zo klein mogelijk te maken. Bescherm jezelf niet alleen tegen de zon op het strand of terras, maar ook in en rondom het huis. Door zonwering van Luxaflex® te installeren, creëer je niet alleen een fijne schaduwplek in de tuin of op het balkon, maar weer je ook schadelijke uv-straling.

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie over #OpenYourWindows in mei? Houd onze blog in de gaten en volg ons op social media!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden