Interieurtrend 2023: Ingetogen Chic

  • Trends

Een nieuw momentum kondigt zich aan voor het interieur in 2023: een ingetogen woonstijl met een focus op warme en zachte materialen. Het grote voordeel is dat de thermostaat twee graden naar beneden kan, zonder dat de gevoelstemperatuur daalt. Raamdecoratie in laagjes en zachte vloeren zijn de nieuwe essentials voor de inrichting. Door te kiezen voor warme kleuren en voelbare structuren is comfort en well-being de ultieme beleving. In deze blog laat topstylist en trend forecaster Monique van der Reijden zien hoe je deze trend in je interieur verwerkt.

Camouflage

Met de spannende, nieuwe trendkleuren camouflagegroen, paars en karamel creëer je een trendy kleurenmix in huis. Het effect is een sfeer die modern en tijdloos aanvoelt. Materialen zijn gewatteerd, gebreid, wollig en harig met nieuwkomers als verweerd ogend fluweel en chenille. De tactiliteit is hoog en alle zintuigen worden geprikkeld.

Beeld: Vouwgordijnen van Luxaflex®, tapijt van Desso Bonaparte Chinchilla en geurkaars van C’est Bon

Stylingtip: Dikker voelt warmer

Hoogpolige structuren en dikkere stoffen maken een grote comeback in het interieur. Voor de ramen creëer je een warmere look met een vouwgordijn van Luxaflex® in een wat dikkere stof. Door te kiezen voor stof in een zachte, groengele kleur maak je de connectie met de natuur. De ‘shaggy’ tapijtcollectie Chinchilla is de designklassieker onder de zachte vloeren die met z’n dikke, rullige structuur zorgt voor instant warmtecomfort.

Beeld: Gordijnen van Luxaflex® en kaarsen van Maison Balzac

Winterwarm

Het naturellen interieur toont meer groentinten die - net als in de natuur - op een camouflage manier worden toegepast. Met zachte kleuraccenten in oker, lila en karamel ontstaat de nieuwe woonsfeer. De kamerhoge gordijnen met linnen look voelen daarbij warm, natuurlijk en tijdloos aan. Met keuze uit 135 verschillende stoffen is er altijd een kleur en structuur die bij jouw persoonlijke stijl past.

Beeld: Festive Dreaming Dining van Dobbies Beeld: Festive Dreaming Dining van Dobbies

Feestelijk gedekte tafel

Voor een feestelijk gedekte tafel is een gekleurd tafelkleed de beste stylingtip voor een warme, ingetogen en gezellige sfeer. Kies een donkere kleur in bordeauxrood of dennegroen en decoreer met kaarsen, servetten en kerstballen in dezelfde kleur.

Beeld: warmtekussens van Stoov® en Gordijnen van Luxaflex®

Karamel

Mix dit groene gordijn van Luxaflex® met karamelkleurige, zachte accessoires voor extra comfort, zoals de nieuwe draadloze infrarood warmtekussens van Stoov®: de perfecte oplossing voor als de verwarming niet te hoog mag staan en je het wel lekker warm wilt hebben in bed of op de bank. Een zalmroze plaid geeft meteen een fris stijlgevoel in het naturellen interieur.

Beeld: loungechair Kosa van Ian Felton en plaid Bari van Jotex

3 tips voor een behaaglijke werkplek

  1. Creëer een nisje voor je thuiswerkplek, zodat je beschut en warmer kunt zitten en werken
  2. Decoreer het raam met een licht verduisterend rolgordijn, want dit heeft een isolerende werking en zo voorkom je dat er rechtstreekse kou afstraalt
  3. Zet deze Capsule Desk ventilatorkachel op tafel zodat je gericht warmte krijgt zonder de hele kamer te moeten verwarmen
Beeld: werkplek met muurverf van Flexa, Rolgordijn van Luxaflex® en Longhi Capsule Desk Heater

Optimale isolatie: twee lagen

De combinatie van Duette® Shades en op maat gemaakte kamerhoge gordijnen van Luxaflex® is de beste manier om de kamer te isoleren tegen kou die vanaf de ramen naar binnenkomt. De zachte materialen en naturellen kleuren verhogen het gevoel van warmte en comfort.

Beeld: Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex®, kussen Teddie en honden-/kattenmand Kenzo van Jotex

Droomslaapkamer

Mosterd, karamel en legergroen werken verrassend goed in deze trendslaapkamer, ingericht door topstylist Bree Leech. Bij een kamerhoge schuifpui combineer je de isolerende Duette® Shades met overgordijnen in natuurlijke tinten. Je kunt in de collectie van Luxaflex® de kleuren op elkaar afstemmen voor een mooie balans en coördinatie. Zo kan de thermostaat naar beneden en voelt het nog steeds aangenaam warm.

Beeld: slaapkamer Connect (styling Bree Leech, ph. Lisa Cohen) en Duette® Shades van Luxaflex®